MAGAZIN VENČANJA - 10 saveta kako da izaberete pravog fotografa za Vaše venčanje

Jedna je prilika da se snime dobre fotografije sa venčanja i zato je presudno da izaberete ne samo dobrog fotografa već i onog čiji se stil fotografisanja poklapa sa Vašim očekivanjima i željama.

Najčešći razlog što su mladenci nezdovoljni fotografijama leži tu tome što nisu odvojili dovoljno vremena za odabir pravog fotografa.

Venčanje nije generalna proba i zato ne treba rizikovati.

 

1. Odvojite vreme - Kada birate venčanicu vi idete na probu i podešavanja nekoliko puta. Kada birate muziku vi slušate kako sviraju. Kada birate šminkera vi probate kako šminka… Zato i kada birate fotografa odvojite vreme da probate kako fotografiše.

2 . Odredite šta želite – uzmite papir i olovku, sedite mirno i odgovorite na sledeća pitanja:

- da li Vam je bitnije da imate mnogo fotografija ili da imate dobre fotografije?

- da li želite prodaju fotografija na svom venčanju?

-da li želite sve fotografije na CD?

-da li želite izradu Wedding-book-a?

-da li želite da se fotografije obrade ili ne?

-kojim stilom želite da se fotografije urade (reportažnim, romantičnim, dokumentarnim…)?

-da li želite klasične fotografije ili nešto modernije i drugačije?

-želite li da Vam se slika devojačko i momačko veče ?

-želite li fiksnu cenu za fotografske usluge ili šta ispadne?

3. Angažujte fotografa samo za Weddin-book – ukoliko restoran ili opština imaju svog fotografa budite sigurni da su oni tu zbog prodaje fotografija gostima jer na taj način ostavaruju zaradu. Oni će biti više usmereni ka tome da imaju mnogo fotografija nego da imaju dobre fotografije. Sem toga oni najčešće napuste venčanje da bi izradili fotografije i tako im možda promakne nešto što biste Vi voleli da imate na fotografijama. Ukoliko želite zaista dobre fotografije na kojima se vide najlepši momenti tokom celog venčanja, angažujte posebnog fotografa samo za to. Investicija je mala u odnosu na to koliko ćete žaliti ako budete imali loše fotografije.

4. Istražite njen/njegov stil - kad ste odabrali nekog, posvetite vreme tome da pogledate fotografije koje su ranije rađene. Pođite od Interneta ali nemojte se tu i zadržati. Otiđite do fotografa na konsultaciju, recite šta želite i kako ste zamislili. Zamolite ga da Vam tom prilikom uradi nekoliko probnih fotografija kako biste videli da li se dobro uklapate.

5. Radite probu fotografije kad i probu šminke – od ključne je važnosti da se Vaš šminker i fotograf slažu jer samo tako imate prave rezultate na fotografijama. Kada već radite probu šminke zamolite fotografa da dođe i uradi Vam nekoliko probnih fotografija. Na taj način videćete ne samo rad fotografa nego i šminkera.

6. Obiđite zajedno restoran i crkvu - Nekoliko dana, ako ne i nedelja pre venčanja obiđite zajedno mesta na kojima će se odvijati venčanje kako biste zajedno pronašli one predele koji su izuzetni za fotografisanje za maldenački-book.

7. Napravite sa fotografom „plan B“ – u slučaju da pada kiša ili nešto drugo omete fotografisanje koje ste zamislili, osmislite plan šta radite u tom slučaju da ne bi bilo nepredviđenih problema koji bi uticali na kvalitet Vaših fotografija.

8. Studijska oprema - Angažujte fotografa koji sa sobom nosi studijsku opremu jer će u tom slučaju Vaše fotografije biti najbolje što mogu biti.

9. Iznesite svoje ideje – ako imate ideje nemojte se stideti da ih iznesete. Budite kreativni i zajedno sa fotografom nađite najbolje rešenje za Vas. Zapamitite da Vi i fotograf morate biti tim tokom snimanja.

10 . Ne štedite novac – Ako ste već uložili stotine evra u venčanicu, muziku, restoran, frizuru, nokte, šminku odvojite novac i za fotografa. Bolje je da imate manji broj dobrih fotografija nego gomilu istih i olako škljocnutih fotografija, zar ne?

 

Kada ste sigurni da ste izabrali pravog fotografa prepustite se i uživajte u tom danu!

 

Više saveta i informacije o našim
Wedding uslugama www.studioaurora.rs/wedding.html

Foto&makeup Studio Aurora

Strahinjića Bana 57a

+381 11 218 20 10

+381 69 287 67 22

 

P. S. Ne zaboravite da Aurora daje specijalne popuste na fotografisanje i šminkanje mladencima koji dolaze preko www.vencanja.com!

  • Stari grad - muzika za svadbe
  • Iznajmljivanje limuzina i oldtajmera
  • Acoustic Band - muzika za vencanje
  • Restoran za vencanja Time Out Beograd
  • Fotograf za svadbe Beograd
  • Principessa - prostor za vencanja Beograd
  • ukariki san - restoran za svadbe
  • Frizerski salon Goran - frizure za svadbe
  • Gde na more?