MAGAZIN VENČANJA - Kako odabrati devojku za bračnu zajednicu

mladaSigurno ste od mnogih ljudi čuli razne savete na ovu temu, tako da pretpostavljam da već sve ovo znate, ali nije loše da čujete i moje mišljenje. Uostalom, ne birate devojku za izlazak, letnji provod ili neku kratku avanturu, već onu sa kojom nameravate da provedete čitav život. A to je već ozbiljna stvar!

Saveti koji slede namenjeni su normalnim, običnim muškarcima. Teško je definisati „normalnog muškarca“, ali to svakako nisu oni koji su trenutno zaljubljeni, kao ni svi oni drugi koji imaju „posebne“ zahteve, „posebne“ navike i „posebne“ potrebe.

Kada pogledate neku devojku za koju ste ozbiljno zainteresovani, ništa na njoj ne sme da vam smeta. Sve ono što vam sada malo smeta, sutra će vam mnogo smetati. Mali problem koji imate sa devojkom dok se zabavljate, u braku postaje nepremostiva prepreka za normalan zajednički život. Zato nemojte da se prevarite i da pomislite da će brak da popravi neke stvari između vas i vaše devojke!

Dakle, nemojte da obraćate ozbiljnu pažnju na tetovirane, pirsovane, kao i devojke sa mnogo minđuša u ušima. Nisu dobar izbor ni one koje imaju jako dugačku kosu, kao ni one druge koje imaju izrazito kratku frizuru. Sve one na taj način pokušavaju da skrenu pažnju na sebe. Zamislite takvu devojku kroz dvadeset ili više godina, pa će vam sve biti jasno.

Pušenje je definitivno izašlo iz mode. I muške i ženske osobe koje puše ne mogu ni na koji način da spreče da drugi osete da oni smrde na duvan. Ako ste i sami pušač, predlažem da prestanete da pušite i izaberete devojku koja ne puši. A ako ne pušite, teško ćete se navići na devojku koja se stalno, svaki dan i svaku noć oseća na cigarete. Zapamtite – i muškarci i devojke koje drže do sebe više ne puše! Možda je jako grubo što ovo govorim, ali u današnje vreme puše samo gubitnici.

Ne plašite se da izaberete devojku čiji su roditelji razvedeni. Iako trauma izazvana razvodom uvek postoji, najčešće se baš takve devojke trude da očuvaju brak i teško se odlučuju na razvod braka.

Vaša izabranica bi morala da ume da vozi bicikl, da pliva, vozi rolere i da se snalazi na klizaljkama. Ne mora baš sve od pobrojanog da radi sjajno, ali je važno da ne beži od toga. Kakvo je bilo njeno detinjstvo ako nešto od toga nije probala!

srecan parAko želite da vaš brak dugo traje, dobro je da je vaša buduća žena iz sličnog socijalnog miljea kao i vi, znači da su njeni roditelji sličnog imovnog stanja kao i vaši. Takođe, zgodno je da je nije školovanija od vas, kao ni vi od nje, jer u suprotnom možete tokom braka da imate ozbiljnih problema u komunikaciji. Međutim, ako vam je komunikacija sa devojkom odlična, nebitno je ko je od vas dvoje školovaniji.

Ako ste vi komformista, birajte devojke koje takođe ne mogu da se odreknu komfornog načina života. Ako volite kampovanje, putovanja bez rezervacije hotela, izlete u prirodi, onda bi bilo dobro da i vaša devojka to voli. Obratite vrlo ozbiljnu pažnju da li se pri tome vaša devojka samo trudi da vam udovolji ili je iskrena! Pre ili kasnije, ona će pokazati svoje pravo lice, koje tada ne mora da vam se dopadne!

Devojka mora da bude mlađa od vas nekoliko godina da bi brak uspeo. Izbegavajte vršnjakinje ili one starije od vas.

Nemojte da se prevarite da uzmete devojku jedinicu, bez braće i sestara. Po definiciji, takve osobe su razmažene i teško ćete uspeti da zadovoljite njihovu potrebu za pažnjom.

Vaša buduća žena ne sme da bude krupnija ili viša od vas! Koliko god ovaj savet bio smešan, začudili biste se kada bi znali koliko je ovo važna pretpostavka za uspešan brak! To ne znači da nema dobrih brakova u kojima je žena viša od muža, ali takvi primeri su retki.

vencani parUpoznajte roditelje vaše buduće supruge! Majku dobro zagledajte, jer je sva prilika da će vaša devojka jako ličiti na nju u svakom pogledu! Nemojte da se prevarite da neozbiljno shvatite ovaj savet, jer ćete se za nekoliko godina gorko kajati!

Osim ako ste očajni, nikako ne planirajte da živite sa roditeljima svoje buduće supruge, bez obzira što vam se čini da je to najbolje ili možda privremeno rešenje. To je pravi put da od svog života napravite pakao!

Pretpostavljam da smatrate da se nasiljem ništa ne rešava. Zato proverite da li je vaša devojka živela u porodici u kojoj je vladala sreća i harmonija. Ako jeste, verovatno će pokušati da stvori porodicu po istom modelu! A baš je to ono što vam odgovara, zar ne?

Nikada nemojte da lažete svoju devojku, jer ćete pre ili kasnije žaliti zbog toga! Ali, ako primetite da vaša devojka ima običaj da laže vas ili bilo koga drugog, zaboravite je. To je vrlo rđava navika od koje se teško odvići!

Kompleksi od kojih možda pati vaša devojka će sigurno upropastiti vaš brak. Zato se potrudite da otkrijete da li ih ona ima. Živimo u modernom vremenu i često je za žene zgodnije da ponekad nose pantalone, ali zaobiđite u širokom luku one koje ne vole da nose suknje i haljine. Zatim, ne treba da se stidi da ide sa vama na plaže i bazene i pokaže vama i drugima svoje telo, bez obzira što možda nije savršeno. Dovoljno je da se ona vama sviđa i ona to treba da zna!

U vašoj budućoj zajednici neke stvari ćete raditi vi, neke vaša žena, a neke ćete raditi zajedno. Nisu sve bračne obaveze prijatne i lake. Ali, mogu da vam predstavljaju zadovoljstvo, ako to radite za nekoga koga volite. Važno je da se o tim obavezama dogovorite pre braka, kako kasnije ne bi bilo nesporazuma. Kada se dogovarate, nemojte dopustiti da vam „zapadne“ recimo peglanje, pranje, kuvanje i slični poslovi koje tradicionalno rade supruge. To ne znači da ne treba u svemu, pa i u tim stvarima da joj pomažete, ali ako vam vaša buduća žena još pre braka stavi do znanja da neće da vam pegla košulje, onda odmah tražite neku drugu priliku.

Vaša devojka treba da bude dovoljno uredna i čista za vaš ukus. Obratite pažnju na ovo, jer kasnije može da vam smeta ako je neuredna ili pak previše uredna. Onda će i vas da tera da besomučno čistite kuću sa njom. Znate li za onu ženu koja je svakih nekoliko meseci obavezno uzimala deo godišnjeg odmora kako bi obavila veliko spremanje u kući? U tim prilikama je, između ostalog, čistila i vešalice za odela u ormanima! Da li bi vam se svidelo da imate takvu ženu u kući?

Zapamtite da je najbolja devojka – obična devojka! Znači ona koja se ničim posebno ne ističe i kod koje je sve umereno, koja je kroz život prolazila bez mnogo stresova i problema. Možda zvuči paradoksalno, ali takve devojke su najređe i istovremeno najbolji izbor za vas! Uostalom, muškaraca je manje i sam tim imaju veći izbor od devojaka. Zato je dobro da takvu situaciju iskoriste na najbolji način.

zabacNemojte da zaboravite da će se, onog momenta kada se venčate, nešto promeniti i u vašoj i u glavi vaše bračne partnerke! Prvo ćete odahnuti zbog toga što ste konačno učinili taj važan korak u svom životu i odmah zatim ćete prestati da se trudite oko partnerke i ona će vas tek tada videti u pravom svetlu! Imajte to na umu i nemojte se, u toku zabavljanja, praviti boljim nego što jeste i obećavati više nego što možete da ispunite. Najbolje je da ništa i ne obećavate!

Na kraju, verovatno ste primetili da nijednom nisam pomenuo reč „ljubav“. Svaka zajednica je zasnovana na interesima, pa i bračna. Kada to kažem, mislim na interes u najboljem smislu reči. Vama treba žena koja će biti dobra majka vaše dece, sa kojom nameravate da živite u dobrom i sadržajnom braku, sa kojom ćete moći da ostvarite sve svoje životne planove. Treba vam neko da podelite „životne troškove“, nekoga ko će vas podržati u svim vašim odlukama. To je vaš interes.

Zato izaberite neku ženu za koju osećate da ćete moći zauvek da volite i nadajte se da ćete izabrati onu pravu, koja ima sličan interes i koja će takođe želeti da sa vama provede čitav život. A ja ću vam držati palčeve!

Autor teksta: Miloš

Ovaj tekst je pogledan ukupno: 9348 puta

Komentari:

druze moj jadan ti,ima da prodjes kao Lane Gutovic u onoj seriji "ne moze da skodi". Naime rastrgacete zene. sta ti je sve ovo trebalo. ja se slazem sa tobom u 90 procenata stvari koje si naveo a ove ekscentkrinje su samo za jedno...;} pozdrav .

15.8.2011

joca

I ja sam nekad bila mlada i lepa i pametna i sve sve sto je trebalo, ali i u braku nije isto jednostavno ljubav se izgubila i ja preko nekih stvari ne mogu i necu preci a da ga ostavim ne mogu nisam takva i sta ja da radim sad dajte mi neki savet...

30.3.2011

Mimi 24

I posle kazite da je sa zenama lako.... sto ste tako zivcane, zar ne kapirate, mozda su obicne devojke za nekog muskarca Manekenke ili Glumice...

24.2.2011

nenad

Jedan od najtuznijih tekstova koji sam procitala u zivotu. Pored sve gluposti, kao da su onda i svi muskarci isti pa im treba ovaj isti tip devojke. Molila bih autora da napise i standardizaciju tipa muskarca koga devojke treba da biraju za brak (koji god da bude, verovatno ce izgledati liberalnije od zenskog profila), zatim - kako izabrati tip devojke za ljubavnicu i ostale korisne savete!
Do tada, roditelji, ako dobijete cerku, obavezno radjajte jos; ako biste da se razvedete sacekajte dok se uda i obavezno, ali obavezno je edukujte da bude obicna, potpuno obicna!!!

19.12.2010

Marija

Draga Mašo,

Sviđa mi se tvoja poruka, pametna i promišljena. Naravno da je najvažnije pronaći partnera sa kojim se što je moguće bolje uklapamo – to je jedina garancija da će veza trajati. Kome smetaju pirsovane ili tetovirane osobe, neka traže neke druge koje to nisu. Ovaj tekst gore je napisan da bi malo zabavio čitaoce i ilustrovao koliko je besmisleno davati savete drugima u pogledu izbora partnera...

Osnova priče je nastala pre dvadesetak godina u vreme kada je jedan moj prijatelj nameravao da se oženi. Nakon što je pažljivo saslušao savete koje smo mu dali nas nekoliko drugara, oženio se ženom koja je bila razvedena i iz prethodnog braka imala dete, a imala je još poneku osobenost, zbog čega je imao mnogo problema sa svojim roditeljima. Kako bilo, on i dalje živi u srećnom braku sa tom ženom...

Poruka je, dakle, da nikada ne odustajete od traženja odgovarajućeg partnera.

24.11.2010

Miloš

Pitanje za autora teksta?

A šta je sa muškarcima koji su istetovirani, pirsovani i ls? Ni oni baš ne izgledaju zanosno sa 70 i tetovažama koje proviruju kroz oklembešnu kožu onoga što su nekad bili teretanom održavani mišići.
Osim toga moja tetka je bila za glavu viša i 30kg teža od mog teče a imali su savršen brak dok teča nije poginuo. Kako se to uklapa u tvoju teoriju?
Lista stvari koju devojka mora da uradi u detinjstvu......huh, dakle drage dame koje ste svoje detinjstvo proživele u nesrećnim 90tim - odrecite se braka odmah, niste pogodne da budete udavače. Da li je to poruka?

Izbor osobe, muške ili ženske, ne zavisi od pravila već od toga koliko se partneri uklapaju i to je jedina činjenica vredna obraćanja pažnje u ovom tekstu.

10.11.2010

Maša

Eh tesko meni jedinici,ko ce se prevariti pa mene izabrati? :pp :))

12.10.2010

Ana

mislim da nisi zdrav. sve te obicne devojke koje su mirne i poslusne i ne vode racuna o sebi i nemaju ni frizuru, a nisu ni toliko privlacne su zapravo iskompleksirani olosi. Smatram da devojka mora biti neobicna i posebna i da mora u njoj da postoji mnogo vise ljubavi od interesa. Mislim da su devojke koje za prioritet uzimaju interes a ne emocije glupe i prazne i isfolirane... mrzim i takve muskarce. Treba da se medjusobno vole da udovoljavaju jedno drugom, a ambicije i planovi...ma to ce se vremenom postepeno resavati...

13.9.2010

jeca

Draga Anastasija, moj tekst je objavljen u zabavnom delu ovog ozbiljnog sajta. Ozbiljni tekstovi se objavljuju u ozbiljnim časopisima od strane kvalifikovanih osoba. Žao mi je što oni koji su se "upecali" na ove moje "savete" nisu shvatili moju nameru. Tekstom sam želeo da istaknem besmislenost davanja saveta bilo kome po pitanju izbora partnera! Svi ljudi su posebni i različiti i svako traži nekog svog para. Da ja znam tajnu pravilnog izbora partnera za brak, prvi bih to primenio. Verovatno bih se i obogatio dajući drugima dobre savete.
Tvoj komentar sadrži jednu divnu poruku (ne mislim na poruku svim mojim prijateljima da sam površan, ograničen, isključiv, prilično samoživ i iskompleksiran, a da živimo u Americi, verovatno bih bio i crnac), a to je da je moguće naći pravu devojku i da samo treba biti dovoljno uporan i nikada ne odustati, a primer dajete ti i tvoj muž, kao i tvoja ošišana kuma i njen suprug, jer imate dobre i uspešne brakove.
Možda grešim, ali mislim da je lepše živeti sa nekim, nego živeti sam.

8.9.2010

Miloš

Miloše, izvini, ali površan si, ograničen,isključiv i rekla bih prilično samoživ i iskompleksiran ;-(. Sve i da nisi ništa od toga odakle ti ideja da sve znaš najbolje? Ako si sebi izabrao devojku osrednjih kvaliteta jer ih sam nemaš dovoljno, a zaboga moraš da dominiraš, čestitam, ali nemoj biti izvor pogrešnih informacija ionako zbunjenim muškarcima. Evo ti mog primera da te demantujem. Ja imam vrlo ekscentričnu frizuru koja mi najbolje stoji, lepa sam, pametna, obrazovana, sposobna,talentovana za sve vidove umetnosti, dobar čovek i drugar. Moj suprug je sve to takodje. I znaš šta, drago mu je kad pored njega tako lepog i doteranog stoji žena koja mu u svemu može parirati. I volimo se i divno se slažemo, a ono što mu je nekada u zabavljanju- bili smo pre braka 2 godine u vezi- kod mene smetalo sad mu je simpatično. Kaže da mu je samo žao što me ranije nije sreo. I ja mog mužića obožavam i poštujem i drago mi je što sam čekala da se pojavi upravo on, što nisam požurila kao mnoge moje drugarice da se zaletim u pogrešne priče sa osrednjim rešenjima.
OK, nemam mindjuše svuda, ali ima ih moja kuma, ošišana na keca, a u fenomenalnom je braku 7 godina.
Ne shvati me pogrešno, smatram da nema pravila i da nije OK ljudima nametati svoje mišljenje o tako nečemu, posebno kada ono diskriminiše mnoge kvalitetne devojke koje žele i zaslužuju da se ostvare kao žene i majke.

6.9.2010

Anastasija

Ja nasao bas takvu!
Kao po njoj da je pisan tekst! A mislio sam da vise ne postoje...
Samo....treba se izboriti za takvu curu i dokazati da je zasluzujes. :)

30.8.2010

Mixa

knjige i knjige, naucni clanci i naucne teze su pisane na ovu temu. Nema jedne savrsene proto zene koja bi odgovarala svim muskarcima.
Sem toga obe osobe se u bracnoj zajednici menjaju tako da je jako bitno da se odrzi komunikacija, postovanje i razumevanje umesto da se pocne od "savrsene" zene (ili muskarca)

10.8.2010

Svetlana

ma kavo je ovo filozofiranje... kad svi znamo da se Muja iz vica oženio sa onom koja ima najbujniji grudni koš

9.8.2010

mira

Drugovi i drugarice, Milos je muski sovinista i krajnje povrsan, pa predlazem da ga iskljucimo iz partije! Ko je za?

Volim kada me ovako "argumentovano" kritikuju!

9.8.2010

Milos

a sem toga sto je Milos muski sovinista i krajnje povrsan, sta mu daje autorited da pise clanke na ovu jako ozbiljnu temu?

9.8.2010

Svetlana

Realno skroz, bez obzira sto mi se neki delovi ne svidjaju tj. ne odgovaraju :)

8.8.2010

Julijana

Po ovome...izgleda da sam ja vec omanuo..:))

8.8.2010

Goran

kao sto rece pametan covek laganje je rdjava navika pa devojke koje lazu ostaju zaboravljene

7.8.2010

Marko Rale

Dobri saveti ali tesko je naci takvu devojku :) kao sto rece neko na sajtu...

7.8.2010

Dusica

Da, ali nadji takvu, "obicnu". Pa to je premija! Kad se kaze da se brakovi sklapaju na nebu, to znaci da mora da se ugodi sve ovo sto je opisano, i zbilja, tad ce ici kako treba, tj. "kao u raju". Ali, kao i druge nebsko-rajske kombinacije, i ova je retka.

6.8.2010

dragan

veoma provokativno!

6.8.2010

jelena

 

Ostavi komentar:

Autor:
Komentar:

 

  • Stari grad - muzika za svadbe
  • Iznajmljivanje limuzina i oldtajmera
  • Acoustic Band - muzika za vencanje
  • Restoran za vencanja Time Out Beograd
  • Fotograf za svadbe Beograd
  • Principessa - prostor za vencanja Beograd
  • ukariki san - restoran za svadbe
  • Frizerski salon Goran - frizure za svadbe
  • Gde na more?