MAGAZIN VENČANJA - Mammas torte za slađi početak

Jedna od najvažnijih stavki kod planiranja venčanja svakako jeste odabir torte. Ona ima posebno mesto na ceremoniji i za nju su vezani razni običaji. Najpoznatiji je vezan za ritual zajedničkog sečenja torte, koji simbolizuje prvi zajednički zadatak mladenaca. Hraneći jedno drugo tortom, oni pokazuju svoju obostranu ljubav i poštovanje.

Identitet svadbene torte, pored mašte budućih mladenaca, jeste dekoracija. Na nju utiče materijal od kojeg je izrađena, težina torte, kao i broj spratova, odnosno segmenata.

Figurica za svadbenu tortu

Današnje torte imaju različite oblike i boje. Prave se u obliku kvadrata, kruga, srca, mogu biti duguljaste, u obliku dijamanta, pravougaonika ili kombinacija različitih oblika. Broj spratova varira od jedan do sedam (broj za koji se smatra da donosi sreću u ljubavi).

Svadbena torta

Dekoracija svadbenih torti u poslastičarnici Mammas Biscuite House izrađuje se isključivo od prirodnih i jestivih materijala. Budući mladenci mogu biraju između: slatke pavlake, čokolade i dekor mase (šećerno testo). Svi ovi materijali pogodni su za izradu i najmaštovitijih ukrasa, a njihovom kombinacijom mogu se dobiti fantastični oblici.

Težinu mladenačke torte određuje broj zvanica na svečanosti. Prema procenama iskusnih sladokusaca, jedna porcija torte treba da teži od 100 do 150 grama. Ipak, neretko se dešava da svadbena torta nije jedini izbor za dezert na slavlju, pa svakako ne treba preterivati kod određivanja kilaže. Kod nekih dekoracija, naročito rađenih u dekor masi, treba obratiti pažnju na činjenicu da i sama dekor masa ima svoju težinu koja može dostići i do 30% težine torte. Mladenci se najčešće odlučuju za torte sa više spratova, ali i one iz nekoliko segmenata. Spratovi se dobijaju postavljanjem jedne torte na drugu, dok su kod višesegmentnih nezavisne torte na istom postolju. Minimalna težina za izradu dvospratne torte je 7kg, a za trospratnu 10kg.

Osim izgleda, za svadbenu tortu je bitan i ukus. Najčešći izbor je da svaki sprat, odnosno segment, ima poseban ukus kako bi se ugodilo različitim željama gostiju. Svaki ukus ima specifičnu težinu (na primer, kilogram Reform torte i kilogram kremaste torte (Giotto) neće imati isti prečnik). Zbog ovakvih detalja, iskusni poslastičari u Mammas Biscuit House-u će najbolje posavetovati buduće mladence. Izbor ukusa obuhvata čokoladne, pored svima dobro poznate Reform, Aleksandar i Ana, kremaste čokoladne torte Giotto i Andrej, kombinaciju čokolade i voća Parisku, Kapri i Black Forest, a od voćnih tu su badem pomorandža i Berry torta.

Svadbena torta

Pored navedenih ukusa, Mammas je uvek raspoložen da izađe u susret i ponudi druge ukuse.

Figurica za svadbenu tortu

Kako bi svadbena torta bila kompletna, na mladencima je da odluče kakve ukrase i stalak žele. Za vrh torte Mammas predlaže figure od jestivih materijala (izrađene od marcipana ili dekor mase). Poslednjih godina trend su šaljive figure mladenaca, koje su zamenile stare i ozbiljne od plastike. Osim šaljivog načina obrade, one mogu da predstavljaju razlilčite situacije. Na primer, pijani mladenci, mlada koja mladoženju vuče za kragnu, dve ovčice koje predstavljaju mladu i mladoženju i slično. Pored figura, čest izbor su cvetni aranžmani. Cveće može biti prirodno, ali i izrađeno od jestivih materijala.

Svadbenu tortu, simbol budućeg slatkog života mladenaca, potrebno je naručiti što ranije, najbolje dve nedelje pre ovog svečanog događaja. U poslastičarnicama Mammas Biscuit House (Strahinjića Bana 72 i Njegoševa 9) budući mladenci, uz parče torte i kafu, mogu pogledati kataloge, odabrati ukuse, i dobiti sve informacije vezane za način isporuke i naplate. Cena Mammas Biscuit House torti se kreće od 1700 do 2500 dinara po kilogramu, u zavisnosti od toga koliko je zahtevna dekoracija.

Svadbena torta

Isporuka Mammas svadbenih torti je besplatna, mladencima ostaje samo da uživaju u svom posebnom danu.

Figurica za svadbenu tortu

Mammas Biscuit House ima višegodišnje iskustvo u izradi svadbenih torti i ispunjavanju najrazličitijih želja mladenaca. Poslastičari i dekorateri su se neretko susretali sa neobičnim zahtevima. Interesantan primer je torta sa slikom mladenaca. Ipak, najjači utisak uvek ostave torte vanstandardnih dimenzija. Mammasovi majstori su imali priliku da uzrade tortu visine 170 cm (u visini mlade), kao i tortu u obliku šahovske table sa figurama, gde je tabla sa poljima bila dimenzija 100x100 cm, a sedam torti u vidu šahovskih figura.

 

Prodajni objekti Mamma ' s Biscuit House nalaze se na dve lokacije u gradu:

Ulica Strahinjića Bana 72
011 3283 805
mbhstelina@gmail.com

Njegoševa ulica 9
011 361 39 41
biscuitconnection@gmail.com

Sve dodatne informacije o Mammasovim tortama mogu se dobiti na broj telefona: 011 316 317 8, kao i na adresama: mammasinfo@gmail.com
www.mammasbiscuit.rs.

  • Stari grad - muzika za svadbe
  • Iznajmljivanje limuzina i oldtajmera
  • Acoustic Band - muzika za vencanje
  • Restoran za vencanja Time Out Beograd
  • Fotograf za svadbe Beograd
  • Principessa - prostor za vencanja Beograd
  • ukariki san - restoran za svadbe
  • Frizerski salon Goran - frizure za svadbe
  • Gde na more?