MAGAZIN VENČANJA - Dekoracija mladenačkog stola

Dekoracija prostora za venčanje je bitan detalj na svakom venčanju i po mom mišljenju, jednostavno je nezaobilazno. Bez dekoracije venčanje nije kompletno.

Dekoracija stolova

Poštujte pravila:

Kod dekoracije uopšte, pa tako i za venčanja postoje određena pravila.
Ako hoćete da sve odradite kako treba i bez stresa pridržavajte se 4 NE , a to su:

CrticaNE uklapati prostor u dekoraciju već dekoraciju u prostor, osim ako nema uslova da se radi obrnutim redom

CrticaNE preterivati sa dekorisanjem

CrticaNE mešati više od tri boje

CrticaNE mešati stilove

Ukusno i lepo sređen prostor u kome očekujete goste samo pokazuje da vam je važno da se oni u njemu lepo i ocećaju. Ako ne znate kako ili nemate ideju, najbolje je angažovati profesionalnog dekoratera koji će vam sigurno dati prave smernice i savete kako i koliko treba dekorisati prostor koji ste odabrali za vaše svadbeno veselje.

Svaka od vas sigurno već ima neku ideju ili stil dekoracije koji joj se dopada, nebitno da li ste videli u nekom časopisu, Internetu ili svadbi. Zato je jako važno poći od prostora za venčanje u kome se sve to može uklopiti, a da bude onako kako ste zamislili.

Treba samo sklopiti boje, stil, izbor cveća i naravno, cenu dekoracije. Sve su to važni detalji u kojima vam dekorater koga ste odabrali, ako je profesionalan, može pomoći.

Dekoracija klasičnih svadbenih sala

Ako se odlučite da svadbu ne pravite u klasičnim svadbenim salama , evo predloga kako se on može dekorisati, a da izgleda efektno. Jednostavne i naizgled obične flašice mogu se pretvoriti u vazu za cveće, stolovi presvući belim platnom, obogatiti prikladnom mašnom i to je sve, jednostavno, originalno a lepo.

Klasične svadbene sale zahtevaju više rada i više detalja. Tu ima niz mogućnosti, ali i pravila kojima ćemo se baviti u nekom od narednih tekstova. Dakle drage mlade, da bi dekoracija za venčanje bila dobra nije bitna cena nego ideja i profesionalizam.
Ne očajavajte uz malo mašte svaki prostor može da izgleda dobro, originalno i lepo.

Dekoracija mladenačkog stola

Dekoracija mladenačkog stola

Drage buduće mlade, najveći akcenat u celokupnoj dekoraciji treba staviti na mladenački sto, kao najvažniji detalj u sali. Kada govorimo o dekoraciji mladenačkog stola ona bi trebalo da prati priču ostale dekoracije, a da se ipak bitno razlikuje. To znači, da bi detalji koji se nalaze na ostalim stolovima trebalo da se nađu i na mladenačkom stolu ili u potpuno drugačijem konceptu ili u potpuno drugačijoj boji.

Postoji podela dekoracije na dekoraciju uzdužnih i dekoraciju okruglih stolova, od čega zavisi i izgled dekoracije. U oba slučaja vodite računa da ne preterujete i da sve ima jedan skladan ton.

Klasika je uvek nepogrešiv izbor , ali po meni, nedostaje autentičnost koja je neophodna, a pri tome sve klasike manje više liče jedna na drugu.

Zato da biste prevazišli klasiku možete npr. poređati više manjih aranžmana duž stola ili napraviti dekoraciju sa prednje strane stola, od cveća ili dekorativnog materijala.

Kada govorimo o uzdužnim stolovima klasika podrazumeva da se aranžman nalazi na sredini stola ili da se prostire duž stola.

Cvetni aranžman na svadbenom stolu

Dekoracija okruglih stolova se razlikuje samo po tome što aranžman neizbežno mora da bude na sredini stola, manji, ali skladan ili visoki, ali i više manjih aranžmana skladno uklopljenih može delovati interesantno i neobično. Kod okruglih stolova, s obzirom da su svi identični, mladenački sto treba takođe izdvojiti od ostalih.

Da bi se mladenački sto razlikovao od ostalih stolova koristite istu boju dekoracije u drugom tonu, ili drugo cveće za aranžman u istoj boji, ili pak, isto cveće u drugoj boji. Dobra i neobična ideja je da se salvete na mladenačkom stolu slože drugačije od ostalih.

Sveće - dekoracija mladenačkog stola

Neizbežan detalj i kada govorimo o uzdužnim i okruglim stolovima su sveće . Koristite sveće jer one daju romantičnu atmosferu i upotpunjuju dekoraciju. Isto tako, dekoracija nije kompletna, kod uzdužnih stolova, ako mladenački sto nema takozvanu suknjicu, koja može biti od raznog materijala u zavisnosti od ideje i stila dekoracije.

Stolice na mladenačkom stolu bi trebalo dekorisati presvlakama bilo da su i ostale stolice u sali presvučene ili nisu. To takođe upotpunjuje dekoraciju, a estetski deluje otmeno i bajkovito. Možete ih dekorisati presvlakama druge boje, koja se naravno slaže sa izborom ostalih boja.

Dekoracija svadbenih stolova

Ovo su samo neka od osnovnih pravila kojih bi se trebalo pridržavati. Izgled dekoracije će naravno zavisiti od izgleda sale koji će diktirati stil, boju i izbor stolova. Ako se pridržavate osnovnih pravila dodatak drugih maštovitih rešenja i detalja ne može pokvariti izgled, naprotiv, ako se poštuje umerenost, dekoracija će biti originalnija i lepša.

Da bi dekoracija uspela bitno je da:

CrticaAranžmani ne budu ni mali, ni preveliki, ali ni previsoki.
Vi treba da vidite goste, a i da gosti vide vas, a ne da nazirete jedni druge kroz gustu prašumu na vašem stolu.

CrticaIzbegavate mnogo zelenila, stavljajte više cveća.

CrticaKada odabirate cveće, ne preterujte sa vrstama. Obično se kombinuje najviše 3 vrste cveća, ali da se slaže jedno sa drugim.

CrticaCveće koje ste odabrali da bude po ostalim stolovima, neka bude i na mladenačkom ili samo jedna vrsta. Npr. ako ste odabrali ruže, neka ruže budu i na mladenačkom stolu.

Autor teksta:

Jelena Živković,

Profesionalni dekorater i vlasnica agencije PLANER

PLANER VENČANJA
Beograd
Telefon: +381 63 703 66 75
Telefon: +381 11 26 22 567
www.planer.co.rs

 

  • Stari grad - muzika za svadbe
  • Grupa aoke - muzika za proslave
  • Acoustic Band - muzika za vencanje
  • Restoran za vencanja Time Out Beograd
  • Fotograf za svadbe Beograd
  • Principessa - prostor za vencanja Beograd
  • ukariki san - restoran za svadbe
  • Frizerski salon Goran - frizure za svadbe
  • Gde na more?