ARANŽIRANJE STOLA ZA VENČANJE

 

ARANŽIRANJE STOLA ZA VENČANJE

 

Dekoracija stolova jedan je od bitnih elemenata tokom ukrašavanja sale za proslavu venčanja. Ona bi trebalo da bude u skladu sa celokupnom atmosferom, a posebno je zanimljiva ukoliko ukazuje na neke karakteristike ili interesovanja mladenaca. Bilo da angažujete profesionalce ili se sami bavite ukrašavanjem, postoje smernice sa kojima ćete sigurno dobiti savršen rezultat.

Dekoracija stola za vencanje

TIPOVI STOLOVA

Na samom početku, najvažnije za aranžiranje stola jeste da znate njegov oblik. Zapamtite ovo kada odaberete salu, a ukoliko je bitno raspitajte se i o dimenzijama. Ovako ćete imati jasnu sliku o tome sa kojim prostorom raspolažete i šta bi bilo najprigodnije kao ukras. Obratite pažnju i na njihov raspored, posebno ukoliko planirate različite dekoracije ili prema određenom šablonu, redosledu.

KARTICE SA IMENIMA

Osim zanimljivog detalja, kartice su veoma praktične, posebno ukoliko imate mnogo zvanica. Lako snalaženje u prostoru neće stvoriti konfuziju, a svako će se osećati posebnim. Možete biti izuzetno originalni. Od odabira materijala na kome ćete napisati imena, do ličnih poruka koje možete ostaviti za svakog gosta. Posebno je zanimljivo ukoliko mladenci svojim rukopisom ispišu karticu. Ovako se stvara osećaj povezanosti, intimnosti, ali i posebne zahvalnosti prisutnima. Na samom kraju, aranžiranje stola ovako će sigurno ostati upamćeno.

Cvetni aranzmani za vencanje

SALVETE

Odličan detalj za aranžiranje stola mogu da budu salvete. Nesvakidašnjih oblika i složene različitim tehnikama, učiniće dekoraciju neobičnom. Boju bi trebalo uklopiti sa bojom stolnjaka. Ukoliko se odlučite za šarenilo, neka boje i nijanse odgovaraju jedna drugoj, kako bi se postigla skladnost. Ovim ćete sigurno privući pažnju gostiju, jer je jedan od prvih pogleda upravo onaj u tanjir.

CVETNI ARANŽMANI

Uobičajeno aranžiranje stola cvećem, možete da pretvorite u nešto sasvim drugačije. Od prirodnog cveća u staklenim vazicama obmotanim ukrasnom trakom, do poljskog cveća u limenkama od čaja. Možete pribeći čak i cveću u saksijicama, pa i začinskom bilju. Originalnih ideja je bezbroj, samo je bitno da pronađete u njima sebe i da odgovarajuće cveće ukopite u ideju.

Dekoracija mladenačkog stola

DODATNI UKRASI

Zvanice, a i vi sami, bićete iznenađeni koliko kreativnosti mogu da unesu dodatni detalji. To može da bude granje, upareno sa cvećem, posebno ukoliko je u pitanju jesenje venčanje. Aranžiranje stola može da bude igra ukoliko uključite voće ili povrće, koje ćete kombinovati. Sveće su vrlo česte, a one mogu da budu romantične i elegantne, u svećnjacima, vazama, ali i neobičnih oblika i simbola. To će posebno dati vaš lični pečat. Interesantni su i lusteri, koji mogu da vise nad svakim stolom, a koje možete i sami kreirati od papira.

MLADENAČKI STO

Posebnu pažnju privlači aranžiranje stola za mladence. On je u fokusu svih gostiju, a najčešće se po bogatstvu aranžmana razlikuje od ostalih stolova. Glavnu ulogu ovde preuzimaju cvetne dekoracije, koje mogu da čine latice ruža rasute po stolu, manji i veći aranžmani, ukrasne trake, svećnjaci i slično. Možete praviti kontrast sa bojama, ali je najvažnije da sve bude uklopljeno u celokupan prostor. Interesantan je i pano iza stola, koji možete ukrasiti na različite načine ili iskoristiti led zavesu.

 

Ovaj tekst je pogledan ukupno: 10217 puta

Komentari:

 

Ostavi komentar:

Autor:
Komentar:
Provera: 3 + 4 =
  • Stari grad - muzika za svadbe
  • Grupa aoke - muzika za proslave
  • Acoustic Band - muzika za vencanje
  • Restoran za vencanja Time Out Beograd
  • Fotograf za svadbe Beograd
  • Principessa - prostor za vencanja Beograd
  • ukariki san - restoran za svadbe
  • Frizerski salon Goran - frizure za svadbe
  • Gde na more?