Magazin

3 nesvakidašnje ideje za pozivnice za venčanje po kojima će vas pamtiti

15.04.2021

Svadbena zvona se čuju iz daljine. Zakazali ste venčanje, salu za svadbu, obilazite dekoratere, birate svečanu odeću. Sve treba da bude savršeno za vaš veliki dan. Sve ste osmislili, još odavno, dok prava osoba nije bila ni na vidiku. Ako ste žena, velike su šanse da ste maštali o venčanju iz snova, još od najranijih devojačkih dana. Čestitamo, sada ćete vaš san sprovesti u realnost.

Za vaš veliki dan vama najbliže osobe će biti tu, nasmejane i srećne, da vas podrže i da sa vama podele radost. Naravno, uz pretpostavku da ste im poslali pozivnice za venčanje.

Kakve su obično pozivnice za venčanje?

Celokupna organizacija venčanja, pa tako i pozivnice, treba da odražava vaš lični stil i vašu ličnost. Ako ste tiha i povučena osoba, introvert, pretpostavićemo da za vaš veliki dan nećete birati ljubičastu venčanicu sa balon suknjom, zar ne? Opet, ako ste ekstravagantni i prijatelji znaju da od vas mogu svašta da očekuju, vaša venčanica teško da će biti oblak bele čipke. Razumete na šta mislimo.

Pozivnice za venčanje su decenijama unazad nalik jedne drugima – bele ili boje slonove kosti, sa zlatnim ili srebrnim italic rukopisom, u pripadajućoj koverti. Ponekad pravougaonog oblika, nekad kvadratnog, ali kreativnost se tu završava.

Pozivnice za venčanje treba da oslikavaju vas dvoje kao par. Možete birati sve detalje – od papira na kojem će biti štampane, fonta i boje slova, sa ili bez slika, vrste koverata. Naravno, ako se odlučite za štampane pozivnice, što je samo jedna od opcija. U nastavku teksta donosimo vam neobične predloge, koji su odlična alternativa klasičnim pozivnicama, a koje će sigurno oduševiti i vas i vaše goste!

Pozivnica – knjiga

Pozivnica u obliku ilustrovane knjige iznenadiće sve u čije ruke stigne. Da li će knjiga biti u tvrdom ili mekom povezu, zavisi od vašeg budžeta, kao i ostali detalji. Može biti romantična, moderna ili vintage. Može izgledati futuristički ili rustično.

Sadržaj stranica knjige ispunite detaljima o vama. Kada ste se i kako prvi put sreli, kako ste se zavoleli, kada ste otpočeli svoju vezu. Ispričajte anegdote koje su vam se dešavale, zgode i nezgode. Obogatite priču vašim omiljenim slikama i detaljima koji vas karakterišu kao par.

Kraj ove knjige je izvestan – princ i princeza su odlučili da žive zauvek srećno, a kruna njihovog odnosa je venčanje. Poslednji list knjige mogu da budu informacije o mestu i vremenu gde će se venčanje održati.

Priznaćete da je originalna, nesvakidašnja i posebna ideja. Knjiga o vašoj ljubavi ostaće vam draga uspomena i mnogo, mnogo godina nakon što venčanje prođe.

Vaš personalizovani sajt - pozivnica

Još jedna zanimljiva ideja – napravite sajt kojem će glavna i jedina tematika biti vaše venčanje. Domen možete na primer nazvati „nasvelikidan.com“ ili „jeleninoimarkovovencanje.com“ – kako god vi smatrate da je lepo i prikladno. Izrada ovakve veb prezentacije zahteva veštinu i umeće i malo vremena, stoga se osigurajte da radove otpočnete na vreme – vi ili web dizajner. Kada izrada sajta bude gotova, svim zvanicama možete poslati poruku ili email sa linkom u kojem ih obaveštavate o postojanju vašeg sajta.

Na naslovnoj strani jasno istaknite informacije o mestu gde će venčanje biti održano:

  • Adresa opštine u kojoj se venčavate + vreme venčanja
  • Adresa crkve (ako imate i crkveno venčanje) + vreme venčanja
  • Restoran ili hotel u kojem će se održati slavlje + vreme početka slavlja

Kako biste zvanicama olakšali snalaženje, naročito ako nisu iz vašeg mesta, adrese mogu da budu dopunjene Google mapom, koja će im olakšati dolazak. Google mapa će im pored najkraćeg puta do odredišta obezbediti i ostale informacije – brojeve telefona i adrese lokacija.

Sajt može da sadrži slike i zanimljivosti o budućim mladencima. Bitno je da je funkcionalan, pregledan i jednostavan za snalaženje, jer će među zvanicama biti sigurno i starijih ljudi, koji možda nisu naročito vični snalaženju na Internetu. Dakle – jednostavna navigacija, a kolorit i tema po vašoj želji.

Na vašem personalizovanom sajtu možete podesiti opciju da zvanice potvrde da li dolaze ili ne. Nakon što venčanje prođe ovde možete okačiti slike i video zapise sa svadbe, kako bi sve zvanice mogle da ih pregledaju. Sajt, ukoliko se odlučite za to, može da postoji zauvek i da bude večni podsetnik na vaš veliki dan.

Pozivnice u balonu

Svi vole balone – šareni su i lepi, lete i asociraju na radost i veselja. Brojne cvećare pored cvetnih aranžmana danas prave i aranžmane od balona. Vaša pozivnica može biti smeštena unutar velikog, prozirnog balona po kojem su iscrtana srca, imena ili cvetići. Ova vrsta pozivnica je naročito zgodna ako je šaljete u vaše mesto i neposrednu okolinu – možete platiti dostavu cvećare da to učini za vas.

Kada balon stigne na vrata zvanice i bude probušen, iz njega će se raspršiti gomila konfeta i šljokica i ispašće pozivnica, dizajnirana po vašoj želji. Ovo je teatralan i zabavan način da pozovete sve koje volite, da uveličaju vaše slavlje.

 

Pozivnice su tek mali detalj u organizaciji venčanja, ali mogu biti detalj po kojem ćete ostati upamćeni. Ako odaberete neki od naša tri predloga, sigurni smo da ćete kasnije poželeti da nam zahvalite. Srećno!

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem