Magazin

Detalji koji će vaše venčanje izdvojiti od drugih

10.03.2023

Dan venčanja je jedan od najvažnijih dana u svačijem životu.

Želite da sve bude savršeno, od ukrasa preko hrane, do zabave. Organizacija proslave za pamćenje nije jednostavna, ali uz dobar plan može proći mnogo lakše. Ako želite da vaše venčanje bude zaista nezaboravno, onda je vreme da razmišljate van okvira i dodate neke unikatne detalje svom posebnom danu.

U nastavku teksta možete pročitajte nekoliko ideja uz koje će se vaše slavlje izdvojiti u odnosu na druge.

Pokloni zbog kojih će se vaši gosti osetiti jedinstveno

Sreća je lepa samo kad se deli, a gosti na venčanju će upravo doprineti tome da vaš dan zaista svima ostane u lepom sećanju. Među njima će biti vaša porodica i prijatelji, pa je to idealna prilika da im pokažete koliko vam znače.

Možete im pokloniti originalne slatkiše, poput onih koje nude Slatkoteka pokloni. Retko ko se neće obradovati krofnama, čokolodama, pralinama i sličnim poslasticama upakovanim na simpatičan način.

Dobra ideja je i osmišljavanje originalnih načina da vaše zvanice pronađu svoja mesta za stolom. To možete postići postavljanjem određenih sitnica na ulazu, koje će gosti kasnije moći da ponesu sa sobom. Na svakoj sitnici treba da bude napisano ime gosta, kao i njegovo mesto, a one mogu biti u vidu maleckih saksija, origami ždralova, čokanjčića sa rakijom, itd.

Takođe, možete se pobrinuti da vašim gostima uvek bude zabavno i udobno uz nesvakidašnje detalje u samoj sali. Ovi promišljeni detalji će pokazati vašim gostima kako želite da se lepo osećaju tokom čitave proslave.

Jedan od takvih detalja bio bi prostor za opuštenije sedenje, za sve goste koji se tokom slavlja umore i požele na kratko da sednu u fotelje. Ovo je odličan način da se stvori opuštena atmosfera i podstakne druženje, a sigurno će dobro doći i svakoj ženi koja je na venčanje došla u cipelama na štiklu.

U svakom slučaju, vaši gosti će se sigurno obradovati i najmanjoj sitnici koju dobiju na poklon tokom vašeg venčanja, jer će im znak pažnje pružiti uvid u to koliko su vam bitni.

Interesantni elementi i aktivnosti

Uključite zanimljive detalje u vašu proslavu kako bi gosti mogli da se zabaljaju čak iako im se, primera radi, muzika ne dopadne.

Potrebno je da upotrebite kreativnost i razmislite koliko iz budžeta za proslavu možete izdvojiti za ove elemente koji iako zabavni, ponekad mogu da budu veoma skupi. Ipak, uz malo mašte, uspećete da smislite aktivnosti koje će i za manje para gostima priuštiti zabavu za pamećenje.

Jedan od takvih elemenata je koktel bar u kome gosti sami mogu napraviti sebi piće. Ova opcija će se sigurno mnogima dopasti, a verujemo da će na vašoj proslavi biti atrakcija.

Možete napraviti zanimljivu knjigu ili tablu utisaka gostiju, na kojoj će svi moći da ostave svoje poruke vama. Ovaj element ćete podići na viši nivo ako nabavite polaroid aparat i date svakome priliku da se fotografiše i ostavi poruku uz svoju fotografiju sa slavlja. Uživaćete u čitanju ovih intimnih poruka posle venčanja, a one će biti sjajna uspomena na vaš poseban dan. 

Iznajmljivanje kabine za fotografisanje je još jedna od aktivnosti koju će vaši gosti obožavati, jer je fotografisanje u njoj veoma zabavno. Ipak, ovo je skuplja opcija, pa je za nju potrebno izdvojiti veći deo budžeta.

Ako organizujete takmičenje u plesu između porodice mlade i mladoženje ili među svatovima, možete napraviti još jednu zanimljivu aktivnost na vašoj proslavi. Ovo će biti zabavan način da se svi okupe na podijumu i da se stvori malo prijateljsko takmičenje.

 bidermajer

Personalizovani detalji kao simboli vaše ljubavi

Uključite detalje koji odražavaju vaše ličnosti, interesovanja i ljubavnu priču. Personalizacija je ključna kako bi vaše slavlje stvarno bilo jedinstveno i govorilo o vašoj ljubavi. Daćemo vam nekoliko ideja za elemente venčanja koje možete prilagoditi vama.

Izbor jedinstvenog mesta može dodati mnogo karaktera i šarma vašem venčanju. Umesto da izaberete tradicionalnu dvoranu za ples ili banket salu, zašto ne biste izabrali lokaciju koja odražava vaša interesovanja ili ličnosti? Bilo da se radi o rustičnom mestu, istorijskoj vili ili prelepom ambijentu na otvorenom, uverite se da mesto ima nešto posebno što odražava vaš stil i ličnost.

Dekoracija kojoj ste dodali lični pečat, poput vaših fotografija ili neklasične svadbene torte koja odražava vašu priču, može biti pravi pogodak ako želite da svi gosti osete i razumeju povezanost između vas dvoje.

Neobična hrana i piće

Dodajte malo uzbuđenja svom venčanju birajući hranu i piće koji nisu standardni.

Unajmite kamion za hranu koji služi vašu omiljenu kuhinju, pokretni bar ili zid sa krofnama. Ovo je zabavan način da dodate malo raznolikosti u vaš svadbeni meni, a vaši gosti će obožavati njegovu novinu.

Ukoliko oboje uživate u slatkim ukusima, učinite vaše venčanje jedinstvenim uz slatki ketering. Na ovaj način će gosti sami moći da naprave omiljene poslastice od voća i slatkiša koje im servirate, a sigurni smo da će najmlađi posebno uživati.

Ako ste vas dvoje ljubitelji piva, onda bi stanica za degustaciju zanatskog piva mogla biti dobar izbor. Možete ponuditi razna lokalna piva i upariti ih sa različitim opcijama hrane.

Zapamtite, vaš dan venčanja treba da odražava vaše ličnosti i ljubavnu priču, tako da se ne plašite da budete kreativni i razmišljate van okvira. Uz ove detalje, vaše venčanje će biti nezaboravna proslava vaše ljubavi.

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem