Magazin

Za uživanje u bračnom životu: uređaji potrebni za vaš novi stan

25.03.2021

Nakon venčanja, novopečene mladence čeka zajednički život, prepun obaveza, odluka i izazova.  Stres zbog selidbe i opremanja novog doma može da uništi uživanje u prvim danima bračnog života, i stvori nepotrebnu tenziju. A kako i ne bi? Treba kupiti dobre, efikasne i kvalitetne kuće aparate koji se uklapaju u ograničavajući budžet.

Međutim, vaše “živeli su srećno do kraja života” ipak može doći uz samo malo dobre organizacije. Da vam pomognemo, pripremili smo vam spisak najpotrebnijih uređaja za novi stan, koji će vam ulepšati i olakšati bračni život.  

Veliki kućni uređaji

Sve prepirke oko obavljanja kućnih obaveza, mogu biti izbegnute kupovinom praktičnih i lepo dizajniranih velikih kućnih uređaja. Ovo je bela tehnika koja će vam sigurno trebati:

Frižider - funkcionalan i kvalitetan

Da ljubav ulazi preko stomaka, u to nema sumnje! Zato prvi na spisku za kupovinu treba da bude funkcionalan i kvalitetan frižider.

Kao centar svake moderne kuhinje, ovaj uređaj mora biti i zadovoljavajuće izrade, kako bi se uklopio u vaš enterijer. Zgodno rešenje za parove koje žive u malom stanu su kombinovani frižideri, jer imaju komoru za zamrzavanje, zbog čega vam neće biti potreban i poseban zamrzivač. Ugodan dizajn i visok kvalitet nude mnogi proizvođači, a tu svakako Bosch frizideri, Beko, Gorenje, Samsung, LG itd.

Brani par kuhinja

Šporet - saveznik u pripremi ukusnih jela

Saveznik u pripremi ukusne hrane je dobar i praktičan šporet. Brza i laka priprema obroka treba da vam bude prioritet. Zato sami odlučite da li vam je lakši za rukovanje klasičan šporet ili ugradna ploča i ugradna rerna.

Ukoliko vam je malo više stalo do estetike, birajte šporete sa ravnom pločom. Biće vam potrebno kvalitetnije posuđe i jača sredstva za čišćenje, ali ćete dobiti elegantan izgled, i brže zagrevanje ravne ploče od klasičnih ringli.

Veš mašina se podrazumeva

Veš mašina se jednostavno podrazumeva! Uvek birajte onu koja je u klasi A energetske efikasnosti, jer će vam uštedeti potrošnju električne energije. Takođe, izbor mašine za veš koja vama odgovara treba da zavisi i od veličine bubnja, dimenzija mašine, ali i nivoa buke koju stvara prilikom rada.

Ako je trudnoća u toku, treba da razmišljate o periodu kada u vaš dom stigne i beba. Nećete želeti da je svako uključivanje mašine za veš uznemirava. Sve benkice, kape i čarapice namenjene bebi, moraju stati u mašinu, pored sve garderobe koju imate i vi i supružnik. Zato pažljivo birajte.

Ves masina

Sudomašina - štedi energiju i novac

Zamerkama oko toga da li ste opet zaboravili da operete sudove posle večere, može doći kraj. Sudomašina štedi struju, toplu vodu, vreme i energiju potrebnu za pranje svih tanjira, čaša, plehova i šerpi.

Pri odabiru mašine za pranje sudova obratite pažnju na broj posuđa koji može stati u nju, ali i na unutrašnji raspored korpi i polica. Energetska efikasnost svih velikih kućnih aparata pa i sudomašine je jako bitna. Takođe, birajte onu sudomašinu koja je laka za rukovanje, da se ne biste često pitali šta ne smete stavljati u mašinu za pranje sudova.

Mali kućni aparati

Sada kada imate listu velikih kućnih uređaja, sledi najzanimljiviji deo - kupovina malih aparata za vaš zajednički dom. Ovakvi uređaji su napravljeni da vam olakašaju i ulepšaju svakodnevan bračni život, i zato birajte zajedno one koje biste najradije i najčešće koristili.

Dopustite sebi da uživate i da se zabavite. Odvojte budžet  za stvari koje vas i vašeg životnog saputnika čine srećnim, poput dobrog aparata za kafu, aparata za kokice i galete. Dobar poklon partneru može biti televizor koji emituje sliku visoke rezolucije. Ne zaboravite i praktične male kućne aparate, poput usisivača ili krčka - aparata za kuvanje. Toster, mikser, blender i mikrotalasna pećnica su uređaji neophodni i korisni svakom domaćinstvu. Pitanje je samo šta vam je zaista potrebno.

Birajte praktično i korisno. Nemojte davati veliki novac na samostojeće miksere, na primer, samo zato što lepo izgledaju. Ako ne pravite često torte i kolače, dovoljan je i ručni mikser. Nekada uređaji manjih performansi mogu sasvim zadovoljiti vaše potrebe i navike.

Kako izabrati najbolje kućne uređaje?

Najteži deo je prošao! Sada kada znate koji su uređaji neophodni u vašem domu, sa ovim spiskom možete otići u prodavnicu bele tehnike kojoj verujete. Pre toga odredite budžet koji ćete potrošiti na opremanje stana i dobro se raspitajte o najbitnijim karakteristikama koje vaši kućni aparati treba da poseduju. Kasnije samo odaberite omiljeni dizajn i boju uređaja kako bi se uklopili u vaš enterijer.

Nemojte da žurite, prvo birajte ono što vam zaista treba, poput pegle, usisivača i dobrog šporeta. Kasnije, možete samo nastaviti da dopunjujete vaš dom raznim sitnicama i pomagalima.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem