Magazin

Saveti za odabir veša za venčanje

06.10.2023

Priprema za venčanje je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u životu svake žene, a deo tog iskustva uključuje i odabir savršenog veša za vaš poseban dan. Ponekad zna da bude prilično teško uklopiti veš sa venčanicom kako se ni bi ocrtavao. Zato je važno pažljivo razmisliti o tome kako biste želeli da se osećate i izgledate na dan svog venčanja.

U nastavku, podelićemo sa vama korisne savete za odabir veša koji će vam pomoći da se osećate samouvereno i udobno dok hodate stazom ka svom partneru.

Razmotrite boju veša

Kada razmišljate o boji veša za svoje venčanje, važno je imati na umu da beli veš nije jedini mogući izbor. Tradicionalno, beli veš se smatra standardnim izborom za venčanje, simbolizujući nevinost i čistotu. Međutim, savremeni trendovi su otvorili vrata raznim opcijama boja.

Veš u Women’Secret radnji u Beogradu nudi raznovrstan asortiman boja i modela veša, i na taj način možete doneti promišljenu odluku o vašem idealnom vešu.

Prilikom razmatranja boje veša, trebalo bi da se pridržavate nekoliko smernica. Prvo, razmislite o boji vaše venčanice. Ako nosite venčanicu u nijansi slonovače, šampanjca, ili neke druge boje, možete odabrati veš koji se slaže ili se usklađuje sa nijansom vaše venčanice. Bež ili svetlo roza često su popularni izbori za mladu, jer pružaju sofisticiran i suptilan kontrast.

Druga opcija je da se igrate sa diskretnim detaljima u boji. Na primer, možete izabrati veš sa delikatnim čipkastim ili svetlucavim elementima koji će dodati poseban šarm vašem vešu, bez obzira na osnovnu boju.

U krajnjoj liniji, boja vašeg veša može doprineti celokupnom izgledu i estetici vašeg venčanja. Važno je da odaberete boju koja vam se dopada i koja se slaže sa vašim ukusom i ličnošću.

Ukus često može da zavisi od vaših životnih navika, a po verovanjima i od vašeg horoskopskog znaka, te vam u zavisnosti od godišnjeg doba koje ume da bude povezano sa verovanjem u horoskop, sigurno može pomoći astrološki magazin pri samom odabiru.

Birajte veš koji se ne vidi

Evo nekoliko važnih saveta za odabir veša koji se neće ocrtavati i videti:

  • Materijal veša: Birajte veš izrađen od tankih i glatkih materijala koji se neće videti kroz venčanicu. Mikrofibra, saten ili čipka sa ravnim ivicama su dobar izbor.
  • Sečenje veša: Obratite pažnju na sečenje (kroj) veša. Ako nosite venčanicu sa dubokim dekolteom ili otvorenim leđima, izaberite veš sa odgovarajućim izrezima koji će biti neprimetni.
  • Bez vidljivih šavova: Veš sa minimalnim ili bez vidljivih šavova je najbolji za sprečavanje providnosti i stvaranje glatke linije ispod venčanice.
  • Provera u različitom svetlu: Pre nego što se obučete za svoje venčanje, proverite kako veš izgleda u različitim svetlosnim uslovima. Izađite napolje ili prošetajte po različitim prostorijama kako biste bili sigurni da nema providnosti.

Ne zaboravite da je pravilno odabrani veš važan deo celokupnog izgleda na dan venčanja. Pažljivo biranje veša koji se ne providi ume da predstavlja problem, ali slušanjem ovih saveta, nemate potrebe za brigu.

Donji veš

Razmislite o udobnosti

Udobnost je verovatno i najbitnija kada birate veš koji ćete nositi ispod venčanice. Na dan venčanja, provešćete većinu vremena u venčanici, a neudoban veš vam može napraviti izuzetan osećaj nelagodnosti. Evo nekoliko saveta prilikom odabira udobnog veša:

  • Prava veličina: Prvo i najvažnije, pobrinite se da izaberete veš u tačnoj veličini. Preporučljivo je da se posavetujete sa stručnjakom za veš kako biste bili sigurni u vašu veličinu. Veš koji je previše stegnut može izazvati nelagodnost, dok onaj koji je prevelik neće pružiti potrebnu podršku.
  • Materijal: Birajte veš izrađen od prijatnih materijala koji diše, poput pamuka ili svile. Ovi materijali omogućavaju koži da diše i smanjuju rizik od iritacije ili znojenja.
  • Bez nepotrebnih ožiljaka i šavova: Izbegavajte veš sa grubim šavovima ili nepotrebnim ožiljcima koji bi mogli da izazovu trnjenje ili iritaciju kože tokom dugog dana venčanja.
  • Pravilna podrška: Posebno ako nosite venčanicu koja zahteva određenu podršku, poput korzeta ili brushaltera, pobrinite se da veš pruža pravilnu podršku vašem telu, ali da istovremeno ne bude previše stegnut.
  • Provera tokom proba: Obavezno nosite veš koji planirate nositi na dan venčanja tokom proba sa venčanicom. Ovo će vam omogućiti da osetite kako će se veš ponašati tokom celog dana i da uočite eventualne nelagodnosti.
  • Pomoć putem dodatnih slojeva: Ako vaša venčanica dozvoljava, možete razmotriti nošenje dodatnih slojeva, poput podsuknje, kako biste stvorili dodatnu barijeru između vaše kože i venčanice.

Pametan izbor udobnog veša ne samo da će vam pomoći da se osećate prijatno tokom vašeg venčanja, već će vam omogućiti da u potpunosti uživate u ovom posebnom danu bez briga o nelagodnostima ili iritaciji.

Kada konačno pronađete savršeni veš za svoje venčanje, osećaćete se samouvereno i udobno, što će vam omogućiti da u potpunosti uživate u svom posebnom danu. Udoban i estetski privlačan veš će upotpuniti vašu venčanicu i doprineti celokupnom izgledu na dan venčanja, ostavljajući celokupno savršen utisak na ovaj jedinstveni dan. Ne dozvolite da vam neudoban, providan i uopšte vidljiv veš upropasti venčanje.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem