Magazin

Nekoliko saveta za organizovanje savršenog venčanja u inostranstvu

13.10.2023

Ako ste se odlučili za posebno venčanje, daleko od granica naše zemlje koje će ostaviti bez daha sve, treba razmišljati unapred o dosta stvari. Da biste ostvarili svoje snove i organizovali nezaboravno venčanje na destinaciji o kojoj ste uvek maštali, mi vam dajemo nekoliko saveta kako da to na pravi način i učinite.

Organizujte udoban transport

Kada organizujete venčanje u inostranstvu, jedan od ključnih elemenata koji treba uzeti u obzir je transport. Bez obzira na to da li se destinacija venčanja nalazi daleko ili blizu, važno je planirati putovanje kako bi se osiguralo da vaši gosti stignu na vreme i bez ikakvih problema.

Ako je destinacija venčanja udaljena, najbolje je putovati avionom. Ovo će vam omogućiti brz i udoban dolazak na destinaciju. Ukoliko dolazite automobilom na aerodrom parking Beograd je najpraktičnije rešenje, jer će tu vaš auto biti bezbedan i nećete morati da se zamarate čekanjem taksija.

Pre nego što rezervišete karte, proverite da li postoji direktan let do odredišta ili da li ćete morati da presedate. Takođe, razmotrite mogućnost rezervisanja grupnih karata kako biste dobili povoljnije cene za veći broj putnika.

Ukoliko je destinacija venčanja bliža, možete organizovati putovanje autobusom za sve goste. Ovo je odlična opcija koja će vam omogućiti da putujete zajedno i da se družite tokom putovanja.

Razgovarajte sa lokalnim prevoznicima kako biste dobili informacije o rasporedu i kapacitetu autobusa. Takođe, razmotrite mogućnost rezervisanja smeštaja za svoje goste u blizini mesta venčanja kako bi se smanjio stres oko transporta na dan venčanja.

Kada planirate transport za venčanje u inostranstvu, razmislite o broju gostiju i udobnosti koju želite da im pružite. U zavisnosti od budžeta i preferencija, možete izabrati između različitih opcija kao što su limuzine, mini-busevi ili taksiji. Važno je da se odlučite za prevozno sredstvo koje će biti dovoljno prostrano za sve goste i koje će pružiti udobnost tokom putovanja.

Važno je pružiti svojim gostima sve potrebne informacije o transportu. Obezbedite detaljan raspored putovanja, informacije o aerodromima, autobuskim stanicama i kontakt informacije za lokalne prevoznike. Takođe, razmotrite mogućnost pružanja usluga prevoza gostima od aerodroma do smeštaja ili mesta venčanja kako bi se olakšao njihov dolazak.

Odaberite pravu destinaciju

Kada je u pitanju organizacija venčanja u inostranstvu, odabir prave destinacije je ključni korak ka stvaranju savršenog dana za vas i vašeg partnera. Važno je da pažljivo razmotrite svoje preferencije i budžet kako biste pronašli destinaciju koja će vam pružiti sve što želite i sanjate za vaše venčanje.

Jedan od najvažnijih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira destinacije je atmosfera koju želite da postignete na vašem venčanju. Da li želite da se venčate na prelepoj plaži, okruženi tirkiznim morem i belim peskom? Ili biste radije imali romantično venčanje u nekom od bajkovitih dvoraca Evrope?

Možda vas privlači slikoviti planinski pejzaž koji će stvoriti nezaboravnu pozadinu za vaše venčanje. Bez obzira na vaše želje, postoji mnogo različitih destinacija koje mogu zadovoljiti vaše kriterijume.

Važno je takođe razmotriti praktične faktore prilikom odabira destinacije za venčanje. Na primer, trebali biste razmotriti koliko je lako pristupiti odabranoj destinaciji i koliko će to koštati vaše goste. Da li je destinacija dobro povezana avionskim linijama i koliko će vremena biti potrebno za putovanje?

Budžet je takođe ključni faktor koji treba uzeti u obzir prilikom odabira destinacije za venčanje. Razmislite o tome koliko ste spremni da izdvojite za venčanje i koliko gosti mogu da priušte putovanje do odabrane destinacije.

Takođe je važno razmotriti troškove venčanja u odabranoj destinaciji, uključujući smeštaj, hranu, piće, muziku i druge usluge koje će biti potrebne na samom venčanju.

Kada razmotrite sve ove faktore, možete početi da istražujete različite destinacije koje odgovaraju vašim kriterijumima. Preporučljivo je da se konsultujete sa agencijom za organizovanje venčanja koja možda već i ima iskustva u organizaciji venčanja u inostranstvu. Oni će vam pružiti neophodne informacije o različitim destinacijama, kao i pomoć pri organizaciji svih detalja venčanja.

par vencanje

Istražite pravne zahteve

Organizacija venčanja u inostranstvu može biti romantična i nezaboravna avantura, ali pre nego što se upustite u planiranje, važno je da se upoznate sa svim pravnim zahtevima koji su potrebni za legalno sklapanje braka u toj zemlji. Svaka zemlja ima svoje specifične zakone i propise koji se odnose na venčanja, pa je važno da se informišete i pripremite unapred.

Prvo treba da se obratite ambasadi ili konzulatu te zemlje u Srbiji. Oni će vam pružiti najtačnije informacije o svim dokumentima i procedurama koje su vam potrebne. Takođe, mogu vam pomoći da razumete sve zakone i propise koji se odnose na venčanje u toj zemlji.

Neke zemlje zahtevaju da imate i posebnu dozvolu za venčanje. Ova dozvola može biti izdata od strane lokalnih vlasti ili crkve, u zavisnosti od religijskih običaja i tradicija te zemlje. Takođe, može biti potrebno da dostavite medicinske potvrde o zdravlju i testove na bolesti.

Važno je napomenuti da neke zemlje zahtevaju da par provede određeno vreme u toj zemlji pre nego što mogu legalno sklopiti brak. Ovo se obično odnosi na zemlje koje imaju stroge zakone i propise o venčanjima, kako bi se sprečile lažne ili neozbiljne veze.

Prateći sve ove savete, ne zaboravite da uživate u procesu planiranja venčanja korak po korak, kao i da se prepustite romantičnoj atmosferi inostranstva. Organizacija venčanja u inostranstvu može biti izazovna, ali uz pravilnu pripremu i istraživanje, može biti i nezaboravno iskustvo koje će vam pružiti prelepe uspomene za ceo život.

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem