Magazin

Kako organizovati romantično zimsko venčanje na otvorenom?

29.08.2024

Zimska venčanja na otvorenom donose poseban šarm i magičnu atmosferu koju je teško ponoviti u bilo koje drugo doba godine. Sneg koji prekriva sve oko vas, kristalno čist vazduh i blaga hladnoća stvaraju savršeno platno za romantičnu ceremoniju. Ipak, organizacija zimskog venčanja na otvorenom može biti izazovna, te zahteva posebnu pažnju i planiranje.

U nastavku ovog teksta, pročitajte kako da isplanirate nezaboravno zimsko venčanje na otvorenom i učinite ovaj poseban dan magičnim za vas i vaše goste.

Prava lokacija za zimsko venčanje

Kada planirate zimsko venčanje na otvorenom, odabir lokacije je ključan. Lokacija ne samo da doprinosi atmosferi, već može značajno uticati na udobnost i bezbednost vaših gostiju. Preporučuje se da odaberete mesto koje je već poznato po svojoj zimskoj lepoti i koje ima odgovarajuću infrastrukturu za ovakvu vrstu događaja.

Jedna od opcija koja može pružiti izvanrednu zimsku bajku jeste venčanje u našem najvećem planinskom centru, gde snežni pokrivač i predivni pejzaži čine idealnu pozadinu za romantične fotografije. Ova lokacija nudi mnogo više od same lepote – obezbeđuje i sve potrebne uslove za udoban boravak gostiju, kao što su topli prostori za predah, kao i mogućnost smeštaja za one koji žele da produže svoj boravak. Pored toga, odabrana lokacija bi trebalo da bude lako dostupna kako biste izbegli potencijalne probleme sa prevozom i pristupom zbog vremenskih uslova.

Zimska dekoracija i tema

Dekoracija igra veliku ulogu u kreiranju ambijenta za vaše zimsko venčanje na otvorenom. Zima već sama po sebi donosi prelepe pejzaže, ali možete dodatno unaprediti atmosferu koristeći sezonske elemente. Razmislite o korišćenju belih, srebrnih i zlatnih tonova kako biste postigli elegantan i sofisticiran izgled. Možete koristiti kristalne elemente koji imitiraju ledene cvetove, snežne pahulje kao detalje na stolovima, te sveće i svetlucave lampice za dodavanje topline i sjaja prostoru. Takođe, zimzeleno drveće, šišarke i grane prekrivene snegom mogu poslužiti kao prelepi dekorativni elementi.

Jedan od ključnih elemenata dekoracije za zimsko venčanje je osvetljenje. Topla, nežna svetlost stvara intimnu atmosferu, dok svetlucave lampice ili sveće dodaju dozu magije. Zimskim venčanjima često prija svetlost koja oponaša plamen sveće, a možete razmotriti i upotrebu fenjera i grejalica kako biste gostima pružili dodatnu toplinu. Kombinujte sve ove elemente kako biste stvorili atmosferu koja odiše romantikom i elegancijom, dok istovremeno ostaje u skladu sa zimskom temom.

Priprema za hladno vreme

Jedan od najvećih izazova zimskog venčanja na otvorenom jeste hladno vreme. Ključ uspeha je u planiranju i obezbeđivanju udobnosti za vas i vaše goste. Pre svega, uverite se da imate rezervni plan u slučaju ekstremnih vremenskih uslova, poput oluje ili iznenadnog zahlađenja. To može uključivati postavljanje šatora ili zaklonjenih prostora sa grejalicama koje će obezbediti toplotu i zaštitu od vetra i snega.

Pored toga, pobrinite se da vaši gosti budu adekvatno informisani o vremenskim uslovima i da ponesu prikladnu garderobu. Možete im obezbediti deke, rukavice, šešire ili čak male grejače za ruke kao deo poklon paketa, kako bi im bilo udobnije tokom ceremonije. Razmislite i o toplim napicima poput kuvanog vina, toplih čokolada ili čajeva koji će pomoći da se svi osećaju prijatno i ugrejano.

mlada drži buket

Odabir venčanice i odela za zimsko venčanje

Kada je reč o odeći za mladu i mladoženju, venčanje zimi zahteva specifičan pristup. Mlada bi trebalo da razmisli o venčanici koja je prilagođena hladnijem vremenu, poput haljina sa dugim rukavima ili izrađenih od težih, toplijih materijala poput somota, satena ili čipke. Pored toga, ne zaboravite na dodatke poput elegantnih ogrtača, krzna (ili veštačkog krzna) i toplih čizama koje će vam omogućiti da izgledate glamurozno, ali i da vam bude toplo.

Mladoženja takođe može birati odelo napravljeno od toplijih materijala, uz dodatke poput kaputa, šalova i rukavica koje su u skladu sa temom venčanja. Važno je da odeća bude udobna, ali i da odražava eleganciju i stil. Ako planirate da deo venčanja bude napolju, savetuje se i da pripremite rezervne slojeve odeće, kako biste se prilagodili temperaturi tokom dana.

Planiranje ceremonije i prijema

Pre svega, razmislite o vremenskoj prognozi i planirajte ceremoniju u ranijim satima dana, kako biste maksimalno iskoristili prirodnu svetlost i izbegli ekstremne temperature.

Ukoliko odlučite da deo prijema ili svečanosti bude na otvorenom, obavezno pripremite prostor sa dovoljnim brojem grejalica, zaklonjenih mesta i, ukoliko je moguće, postavite šatore ili staklene konstrukcije koje mogu pružiti zaštitu od vetra i snega. Razmotrite mogućnost postavljanja grejalica ili kamina, što ne samo da će doprineti toplini prostora, već će dodati i romantičan, rustičan šarm celom događaju.

Hrana i piće za zimsko venčanje

Jedna od glavnih stavki svakog venčanja je izbor hrane i pića, a zimska venčanja pružaju posebne prilike da se igrate sa sezonskim ukusima i ponudite nešto posebno svojim gostima uz klasični meni i slatki sto. Bogati, topli obroci su savršeni za hladno vreme – razmislite o jelima poput pečenja, supe ili gulaša koji će zagrejati goste. Takođe, sezonsko povrće i začini poput cimeta, karanfilića i đumbira mogu uneti pravi zimski duh u vašu trpezu.

Što se tiče pića, osim tradicionalnih šampanjaca i vina, možete ponuditi gostima tople napitke poput kuvanog vina, toplog piva sa začinima, voćnih punčeva ili domaće tople čokolade. Ova pića ne samo da će zagrejati vaše goste, već će dodatno doprineti atmosferi prijatnog i opuštajućeg zimskog venčanja.

Zimska fotografija i uspomene

Zima nudi neke od najlepših pozadina za fotografije, sa snegom koji stvara prirodni reflektor i dodaje sjaj svakoj slici. Ipak, zbog hladnog vremena i kraćih dana, planiranje fotografija zahteva malo više pažnje. Preporučuje se da fotografisanje obavite ranije u toku dana, dok je svetlost još uvek dobra i dok su temperature podnošljivije.

Profesionalni fotografi često koriste kontraste između belog snega i boja vaših odeća, cveća i dekoracija kako bi stvorili prelepe, romantične slike. Osim toga, možete koristiti rekvizite poput šalova, kaputa, fenjera i sličnih dodataka koji ne samo da će vas zaštititi od hladnoće, već će fotografijama dodati jedinstven vizuelni element. Planirajte i dodatne mogućnosti za unutrašnje fotografije kako bi se, u slučaju ekstremno hladnog vremena, uspomene mogle sačuvati na najbolji način.

Organizacija zimskog venčanja na otvorenom može biti pravi izazov, ali uz pažljivo planiranje i pripremu, može postati bajkovito iskustvo za vas i vaše goste. Od pravilnog odabira lokacije i dekoracije, do pažljivog planiranja ceremonije i prijema, svaki detalj doprinosi stvaranju nezaboravne atmosfere.

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem