Magazin

10 NAJBITNIJIH STAVKI KOD PLANIRANJA VENČANJA

26.09.2019 Video

Predstavljamo vam mini planer za organizovanje venčanja, uz koji ćete moći lakše i brže da se organizujete i podelite posao.
Stavke su navedene prema hitnosti, ali njihov raspored u vremenu svakako određujete sami. Planer je sastavljen prema iskustvu uigranog tima VilaAndjela.rs

1. Zakažite venčanje u opštini/crkvi

Kada se odlučite da pravite venčanje i svadbenu proslavu neophodno je da prvo zakažete datum u opštini i crkvi. U mnogim opštinama je gužva kada su venčanja u pitanju, naročito ako želite da vam matičar dođe u restoran, tako da sa zakazivanjem nikako nemojte čekati. 

2. Izbor sale za svadbu

Sala za svadbu


Izbor restorana ili sale za svadbe nije lagan. Potrebno je da se najpre usaglasite sa partnerom oko očekivanja, tipa proslave koju želite da napravite i broja zvanica. Vila Andjela vam nudi savremen prostor koji može da primi do 1000 zvanica. Tako je to najlepši i najveći prostor u Beogradu. 

Po excluzivnosti pozavidele bi joj najlepše sale na svetu. Ima predivan lobi sa klavirom. Moderan enterijer. Za kraj godine Biće organizovan doček nove godine sa Dejanom Matićem i Andrijanom Radonjić.

Sala za svadbe je opremljena kvalitetnim ozvučenjem i rasvetom. 

3. Kumovi za ceo život

Kumovi za ceo život

U našem narodu kumovi nisu obični svedoci na venčanju već spadaju u rodbinu. Kumovi su tu u dobru i u zlu, i biće redovni gosti na svim narednim proslavama. Zato ih pažljivo birajte među najboljim prijateljima i na vreme im javite šta ih čeka da mogu da se pripreme.

4. Dobar bend – pola posla

Muzika i piće najviše utiču na atmosferu venčanja. Dobar bend će napraviti provod za pamćenje i zato nemojte žaliti sredstva. Cene bendova se bitno razlikuju, a zavise od broja članova i popularnosti. Bendovi za svadbe preko leta i u jesen imaju mnogo posla pa se ovom temom pozabavite na vreme. 

5. Spisak gostiju 

Okviran broj gostiju na svadbi bi trebalo da znate prilikom izbora restorana, a detaljan spisak napravite odmah potom. Imajte u vidu da treba da proverite ko će vam sve doći sa spiska nekoliko dana pred svadbu i da to javite restoranu jer se plaća prema unapred dogovorenom broju zvanica. 

6. Napravite pozivnice

Pravljenje pozivnica za venčanje je simpatična i lagana obaveza koju ipak ne treba zaboraviti jer će one kasnije biti draga uspomena.  Danas postoje brojni servisi na internetu preko kojih možete naručiti pozivnice prema vašoj želji. Postoje i brojni kreativci koji od pozivnica prave prava mala umetnička dela, a njihove hand made radionice možete potražiti na Fejsbuku. 

7. Dekoracija sale za svadbu

Ono što je najbitnije kod dekoracije sale za svadbu je da se mladenci slože oko stila koji žele na proslavi. Luksuzne sale Vile Andjela imaju velike mogućnosti u transformaciji, kako po boji, veličini, broju stolova, tako i dizajnu enterijera.

8. Okitite svatove

Kićenje svatova je stari običaj koji je danas nešto izmenjen u odnosu na ranija vremena. Sada se najčešće koriste pravljeni cvetići i mašnice, dok je pre ruzmarin bio neprikosnoven. Iglice kojima se kacio ruzmarin su ostavljale trag na odeci, sada se radije biraju cvetići sa samolepljivom trakom ili, za dame, mašnice koje se vezuju oko ruke kao narukvice.

9. Izaberite venčanicu i odelo 

Venčanica je ta posebna haljina o kojoj maštaju sve žene i ona zahteva posebnu pažnju, ali i vreme za pronalaženje. Mali je broj žena koje ovo pitanje reše brzo. Najčešće obilasci salona i isprobavanje traju nekoliko nedelja. Ukoliko je mlada u drugom stanju, bilo bi dobro da prilagodi izbor venčanice stomaku koji raste, ali je svakako treba na vreme rezervisati. Finalne prepravke i proširivanje se vrše pred samo venčanje. Izbor muškog odela ide daleko lakše, tako da i ne mora posebno da se pominje.

10. Naručite mladenačku tortu 

Mladenačka torta se seče negde na sredini proslave i može se reći da je to centralni deo proslave, ako izuzmemo sam čin venčanja. Torta, sem dobrog ukusa, treba da bude i lepa jer će vas fotografije sa sečenja torte pratiti tokom života kada god pokazujete svadbeni album. Računajte da u boljim poslastičarnicama treba da naručite tortu bar tri-četiri nedelje unapred kako biste imali siguran termin.

Ukoliko se odlučite da svoje venčanje pravite u Vili Andjela stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem