Magazin

Skica za planiranje ultra momačke večeri

14.02.2023

Momačko veče je proslava muškarca koji se sprema da se ženi, odnosno budućih mladoženja.

Obično ga organizuje kum ili bliski prijatelji i neki ovaj događaj predstavljaju kao poslednju noć slobode i zabave pre nego što se muškarac uplovi u bračne vode. U ovom blogu ćemo istražiti istoriju i tradiciju momačkih večeri, kao i dati neke savete i predloge za planiranje uspešnog događaja za pamćenje.

Lokacija za održavanje momačke večeri: kafane u Beogradu

Vreme je da se opustite i zabavite pre nego što dođe veliki dan. Momačke večeri mogu da se kreću od noćnog izlaska u grad do avanture koja traje vikendom, u zavisnosti od preferencija mladoženje i njegovih prijatelja.

Cilj momačke večeri je da stvori trajne uspomene i proslavi poslednje dane mladoženjinog samačkog života.

Vreme je da počnemo izbor lokacije će zavisiti od brojnosti zvanica i mogućnosti da se svi uklopite za termin po želji, kao i finansijski, jer će biti neophodno da se podeli trošak.

Najbolja mesta za izlazak su kafane, to je sigurno, pa tako imate širok izbor, ali prethodno treba napraviti rezervaciju i ne čekati posledni dan!

Organizovanje velika odgovornost od koje će zavisiti celo veče, zbog čega se ozbiljno treba shvatiti i posvetiti joj vreme. Na mestima kao što su kafane Beograd je teško ne imati najbolje iskustvo, zato rezervišite separe i pripremite se za burnu noć.

Sem izlaska postoje neke bonus dopunske opcije, primera radi kampovanje ili spa dan, sve u zavisnosnosti od interesovanja mladoženje.

Međutim obavezno imajte rezervni plan ukoliko nešto ne krene kako ste ga vi zamišljali i vodite računa da se devojačko veče ne isplanira na istoj lokaciji u isto vreme.

Učestale teme za momačke večeri

Što se tiče tema, momačke večeri mogu uveliko varirati u zavisnosti od preferencija mladoženja i njegovih prijatelja, apre izbora i planiranja je neophodno dogovoriti pravila ponašanja kako bi sprečili preljubu!

Neke uobičajene teme uključuju noć provoda, klubova i barova sa momcima.

Zatim, prisustvovanje sportskom događaju ili učešće u rekreativnoj aktivnosti kao što je golf, paintball ili trke kartinga, a za one koji žude za adrenalinom, ovo može uključivati aktivnosti poput skakanja padobranom, bungee jumpinga ili raftinga.

Dodatno noć kockanja, igranja video igrica ili posete kazinu, a možda nešto više opuštajuće, kao dan u banji, izlet na plažu ili vikend kampovanja i pecanja.

Odela za vencanje

Plan akcije za momačko veče 

Tradicionalno, kum je odgovoran za organizaciju momačke večeri. Međutim, mladoženja i njegovi prijatelji takođe mogu zajedno da isplaniraju proslavu i onda kumu ostaju obaveze za dan venčanja.

Mada planiranje momačke večeri može biti zabavan i uzbudljiv proces. Evo nekoliko koraka u nastavku koji će vam pomoći da isplanirate uspešno momačko veče.

  • Odredite listu gostiju – lista gostiju treba da sadrži mladoženjine najbliže prijatelje i članove porodice.
  • Odredite budžet - Odredite koliko želite da potrošite na momačko veče i podelite troškove među učesnicima.
  • Izaberite lokaciju - Odlučite se za lokaciju koja odražava mladoženjinu ličnost i interesovanja. Ovo može biti grad, plaža ili čak kampovanje.
  • Odaberite aktivnosti - Planirajte aktivnosti u kojima će mladoženja i njegovi prijatelji uživati, kao što je igra golfa, noćni izlazak u klubu ili čas kuvanja.
  • Napravite rezervacije - Obavezno rezervišite sve neophodne rezervacije, kao što su hotelske sobe, iznajmljivanje automobila ili rezervacije restorana.

Tradicija momačke večeri i pravila dobrog ukusa

Momačke večeri su vekovima deo svadbene tradicije i dosta je nastalo promena kako bi one izgledale takve kakve jesu danas.

U staroj Grčkoj, one su bile način da mladoženja provodi vreme sa svojim muškim prijateljima pre nego što se oženi. Dok u srednjem veku, mladoženjini prijatelji bi ga pratili na venčanje i pomagali da buduća mlada stigne bezbedno.

Koncept je evoluirao tokom vremena i stekao popularnost u Sjedinjenim Državama u 20. Veku, kada su unete novine. Pa tako momačke večeri su se više fokusirale na zabavu i dobar provod i eto nas danas kada momačke večeri mogu varirati od jednostavnog noćnog izlaska sa prijateljima do divlje, ekstravagantne noći.

Mada nije sve kako se čini i važno je poštovati neka osnovna pravila, kako ne bi uvredili i povredili buduću mladu ili terali mladoženju na nešto što ne želi.

  • Poštujte mladoženjin odnos – Izbegavajte aktivnosti ili ponašanje koje može  ukazati nepoštovanje prema mladoženji ili budućoj supruzi.
  • Vodite računa o budžetu - Izbegavajte prekomernu potrošnju ili da se mladoženja oseća neprijatno zbog troškova proslave.
  • Budite odgovorni – Uverite se da su svi bezbedni i da piju odgovorno.
  • Imajte rezervni plan – Budite spremni za sve neočekivane događaje ili otkazivanje.

Budućnost momačkih večeri

Kako se društvo razvija, tako se razvijaju i tradicije oko momačkih večeri.

Danas se mnogo mladoženja i njihovih prijatelja odlučuje za jedinstvenija i nezaboravna iskustva, kao što su momačke večeri na destinaciji ili avanturistička putovanja. Kako trend nastavlja da se razvija, biće zanimljivo videti šta će se nova i kreativna momačka žurka pojaviti u budućnosti.

Pred vama je mnoštvo mogućnosti za fenomenalno veče i treba ih iskoristiti, a na kraju krajevo biće još puno prilika za dobre provide, jer brak ne znači kraj života već početak jednog novog ispunjenog svakodnevnom ljubavlju.

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem